Nyílászárók Velux tetőtéri ablakok
Standard felső kilincses   

Standard alsó kilincses tetőtéri ablak

Az elegáns alsó kilinccsel ez a tetőtéri ablak akkor célszerű megoldás, ha az ablakot magasan kell vagy kívánják elhelyezni, például térdfal miatt. Az ablak része a kétfokozatú résszellőző, mely biztosítja a firss levegőt akkor is, ha az ablak zárva van.

Az ablak alján található alumínium kilincset úgy terveztük, hogy a magasan, de még kézzel elérhető magasságban beépített ablakok könnyen és kényelmesen legyenek nyithatók-zárhatók. A külső üvegfelület tisztításához forgassa körbe az ablakszárnyat 180°-ban, és rögzítse azt a retesszel, hogy mindkét kezét szabadon használhassa.

A szárny felső részébe épített kétfokozatú résszellőzővel otthona akkor is lélegzethez jut, ha tetőablaka zárva van. Egy vagy kétszeri kattintással szabályozhatja, mennyi levegő jusson a lakásba. Élvezze a tiszta, friss levegőt bármely napszakban.

A beépített szűrőbetét egészségesebb lakóteret nyújt Önnek, meggátolva a por és a rovarok behatolását otthonába. Könnyen kivehető és kitisztítható.



Hová ajánljuk?

Alsó kilincses fa tetőtéri ablakunkat elsősorban nappaliba, hálószobába ajánljuk, azokban az esetekben, amikor a magas térdfal miatt nincs lehetőség felső kilincses kézzel történő ablak működtetésre. A javasolt térdfalmagasság alsó kilincses ablakok beépítésekor: 130-150 cm között.
Fontos! 130 cm-nél alacsonyabb térdfalmagasság esetén felső kilincses tetőtéri ablakokat javaslunk a kényelmes működtetés érdekében.

Válassza ki a tetőtéri ablaktípust és a beépítési magasságot

A legtöbb esetben a felső kilincses tetőtéri ablakokat ajánljuk. A tetőtéri ablakot célszerű alacsonyan (a padló felett 90 cm-rel indítva) beépíteni - ez nagyszerű kilátást biztosít a környezetre, és elegendő helyet hagy alatta a bútorok számára.